Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем - сив пушек

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем - сив пушек

След премахване на катализатора при форсиране на място от 7000 оборота започва да припушва сив пушек
    alfa 155 2.0 16v

Re: Проблем

Първоначално публикувано от axel
    След премахване на катализатора при форсиране на място от 7000 оборота започва да припушва сив пушек
    масло... нормално според мен!

П.П. Ти като там от форума на ламбо : При 305 км/ч свистене на вятъра. Нормално ли е ?

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Незнам при 145цата ми не е така и за това питам
      alfa 155 2.0 16v

Comment

Абе хора я ми кажете на какво се дължи тази аномалия? Като я запаля колата няма пушек няма нищо (няма значение колко я форсирам) но след като загрее до 60-70 градуса почва да пуши. Това го прави само в дъждовно време. Наскоро си махнах и аз катализатора и се питам може ли да се дължи на това? Маслото и водата нямат проблеми, колата не съм я загрявал никога и много се съмнявам да е избила гарнитурата, но невъзможни неща няма! Както казах почва да пуши само когато е загряла и в дъждовно време. Някой ако има идея на какво може да се дължи тази аномалия нека да сподели! Ааа пушека е бял
        Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
        ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.

Comment

Първоначално публикувано от volkan
          .... Някой ако има идея на какво може да се дължи тази аномалия нека да сподели! Ааа пушека е бял...
          Това е конденз бе колега нормално е
          97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Добре де да речем, че е конденз. Как може да се премахне тогава? Трябва да си сложа катализатор ли или нещо друго? И не на последно място май гърнето на катализатора ми е спукано и се съмнявах че от там може да дърпа влажен въздух и затова да пуши така след като загрее. Дано да е конденз както казваш колега, дано! Че ако е нещо друго направо не ми се мисли защото май бях чел в други теми, че може и на развален дебитометър да се дължи това пушене.
            Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
            ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.

Comment

Първоначално публикувано от volkan
              ...Добре де да речем, че е конденз. Как може да се премахне тогава?...
              Това са природни явления неможеш ги премахна
              97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Колега ,загледай се по светофарите като спреш ,че всички коли пушат като е студено времето.
                Alfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
                Alfa 164 2.0 TS Super - ex.
                Alfa 166 2.4 JTD 2003г.

Comment

При мен в студено време когато карам на газ дори от ауспуха ми излизат капчици вода.
                  ALFA155 1.8TS 94 г.

Comment

Купете си дизели! Температурата на изходящите газове е по-ниска и не се забелязва пара ...най-много да ви пушат черно във високите
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от pesho ot vraca
                      При мен в студено време когато карам на газ дори от ауспуха ми излизат капчици вода.
                      ALFA155 1.8TS 94 г.

При мен пък направо си капе вода от гърнетата и накрая от ауспуха пръска и като стои 1 минута на едно място и от долу стават направо гьолчета.Малки, но не са от 1 или 2 капки вода. А като позагрее и държа оборотите в 3000 направо от зад става всичко в пара.
                      Конденза е страшно много. Колата се кара студена. Като загрее до 60-70 градуса вече съм стигнал там където утивам и гася.

Като си свалях крайното гърне преди месец ватата беше буквално подгизнала и като го наклоних започна да си тече струйка вода.

Карам я на бензин. Нямам проблем нито с маслото нито с водата.

п.п. знам че темата е стара
                      sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Пробий адна дупка отдоло на гьрнето да истича водата.Моето така го направих и сега като спра правя гьолчета.
                        ALFA ROMEO 155 T. SPARK 1.7 8V

Comment

Първоначално публикувано от fazana
                          Пробий адна дупка отдоло на гьрнето да истича водата.Моето така го направих и сега като спра правя гьолчета.

Направих дупки да не ми пълни гърнетата,(точно от там сега тече и прави гьолчета ) ама то от къде я вади тая вода немога да си обясня
                          sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Ако пуши е добре значи има масло в двг. като спре да пуши - лошо
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ам че той пушека ако е от маслото не е ли един синкав.... Или се бъркам
                              Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                              Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                              Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Working...
                              X